بی ام و 518 فروشگاه اینترنتی کارینزو
راهنمای خرید بهترین روغن موتور و روغن گیربکس برای بی ام و 518

بی ام و سری 5 که در دهه 1970 میلادی برای اولین بار رونمایی و راهی بازار های جهانی شد. این خودرو از همان ابتدا توانست محبوبیت زیادی را کسب کند. نسل اول این خودرو با کد E12 معرفی شد. نسل دوم این خودرو که با کد E28 معرفی شد خودرویی بود که بی ام و روی آن آزمون و خطا می کرد. این خودرو نسخه پیشرفته E12 و بستر آزمون و خطا برای E34 بود.

بی ام و 518i  تنها به مدت 9 سال بین 1981 تا 1988 روی خط تولید شرکت بی ام و قرار داشت.

طی دهه‌های گذشته، بی ام و سری 5 بعد از سری 3 بهترین سدان متوسط لوکس بود که می‌شد خریداری کرد. بی ام و 518i خودرو چندان اسپرتی به شمار نمی آید ولی زمانی که کمپانی بی ام و اقدام به معرفی نسخه M SPORT این خودرو کرد، ورق برگشت!!!

بی ام و 518 خودروی خوبی برای کلاسیک بازها است، مخصوصا این خودرو مورد علاقه کلاسیک‌ بازهای بی ‌ام و سوار می باشد.

بی ام و 518i با دو پیشرانه 1.8 لیتری و 2 لیتری 4 سیلندر راهی بازار های جهانی شد. تقریبا همه بی ام و 518i های موجود در کشور از یک پیشرانه 4 سیلندر 1.8 لیتری استفاده میکنند. این پیشرانه توانایی تولید حداکثر قدرتی معادل حدود 90 الی 95 اسب بخار تولید می کنند. این نیرو توسط گیربکس چهار سرعته به چرخ های عقب منتقل می شود.

از مزایای این خودرو بایستی به قیمت اقتصادی، سواری پایدار اشاره کرد. فضای نسبتا راحت کابین و سواری بسیار خوب در مقایسه با خودروهای مدرن در عین هندلینگ قابل قبول از جمله دیگر ویژگی های بی ام و 518i است.

تنها نقطه ضعف این خودرو شاید مصرف سوخت بالایش باشد؛ 9.2 لیتر در هر صد کیلومتر برای خودرویی با جعبه دنده دستی، رقم کمی نیست که البته اگر از عاشقان 518 باشید، این عدد برایتان نباید چندان مهم باشد.

انتخاب روغن موتور مناسب و روغن دنده مناسب بی ام و  518i

انتخاب روغن موتور مناسب برای بی ام و  518i  به عوامل مختلفی بستگی دارد که هر کدام ممکن است کاربرد آن‌ها را معین کند. از این عوامل می‌توان به ویسکوزیته، استانداردAPI ، درجه بندی (SAE) اشاره کرد. هر کدام از این عوامل، در عملکرد روغن موتور تاثیر می‌گذارند، بنابراین در هنگام خرید باید به هر کدام از آن‌ها توجه داشته باشید.

 

روغن موتور و روغن دنده مناسب بی ام و 518i (2005-2009)

طبق توضیحات دفترچه راهنمای این خودرو روغن موتور مناسب برای بی ام و  518i روغن با گرید 20W-50 با درجه کیفی SL و بالاتر دارای تاییدیه بی ام و می باشند

  • ظرفیت روغن موتور بی ام و  518i با تعویض فیلتر روغن 3.75 لیتر و بدون تعویض فیلتر روغن 3.5 لیتر می باشد.
  • بهتر است در هر 7000 کیلومتر روغن موتور بی ام و  518i  تعویض گردد.
  • فیلتر روغن و فیلتر هوای این خودرو باید در هر سرویس دوره ای تعویض گردد.
  • طبق گفته های کمپانی بی ام و برای روغن گیربکس این خودرو می‌توانید از روغن گیربکس با درجه ویسکوزیته SAE 75W-80  با درجه کیفی GL-4 استفاده کنید.
  • حجم روغن گیربکس بی ام و  518i، 2 لیتر می باشد.
  • بهتر است در هر 30000 کیلومتر روغن گیربکس این خودرو تعویض گردد.
  • فیلتر صافی گیربکس بی ام و  518i  باید در هر بار تعویض روغن گیربکس تعویض گردد.

ویژگی های روغن موتور مناسب و روغن گیربکس مناسب خودرو

تعویض روغن موتور خودرو جزو ضروری‌ترین و مهم‌ترین اقداماتی است که حتماً باید در رسیدگی‌های دوره‌ای خودرو انجام داد. در واقع روغن موتور با کیفیت و تعویض به موقع آن برای سالم ماندن موتور خودرو، افزایش عمر مفید اتومبیل و جلوگیری از دردسرهای آینده ضروری می‌باشد. هر روغن موتور به ویژگی های خاصی نیاز دارد که دوام و کارایی آن را تعیین می کند. ویژگی های اصلی روان کننده ها که معمولاً در مشخصات فنی محصول مشخص می شود عبارتند از:

ویسکوزیته (Viscosity)

ویسکوزیته رفتار جریان سیال را توصیف می کند و به میزان رقیق‌بودن یا غلیظ بودن روغن موتور گفته می‌شود. معمولا روغن موتور در هوای سرد سفت می‌شود و به‌همین‌دلیل در صبح‌های زمستانی به سختی می‌توانید موتور خودرو را روشن کنید. بنابراین باید روغن موتور را طوری انتخاب کنید که درجه ویسکوزیته آن طوری باشد که در روزهای سرد زمستان سفت نشود و بتواند موتور خودرو را روشن کند. پرکاربردترین واحد اندازه گیری ویسکوزیته، سنتیستوک ها (cSt) است.

شاخص ویسکوزیته (Viscosity index)

شاخص ویسکوزیته یا VI که مخفف کلمه انگلیسی Viscosity Index است یکی از مهمترین پارامتر های انتخاب روغن موتور می باشد . شاخص ویسکوزیته مشخصه ای است که برای نشان دادن تغییرات ویسکوزیته روغن های روان کننده با تغییرات دما استفاده می شود. هر چه سطح شاخص ویسکوزیته بالاتر باشد، تغییرات ویسکوزیته در تغییرات دما کمتر می شود.

در نتیجه، اگر دو روان کننده با ویسکوزیته یکسان در دمای 40 درجه سانتیگراد در نظر گرفته شوند، روانکار با شاخص ویسکوزیته بالاتر باعث اتفاق افتادن موارد زیر میشود:

  • راه اندازی بهتر موتور در دماهای پایین (اصطکاک داخلی کمتر)
  • پایداری بیشتر فیلم روان کننده در دماهای بالا
  • نقطه ریزش (Pour Point)

پورپوینت یا نقطه ریزش به کمترین دمایی گفته می شود که در آن نمونه مورد نظر تحت شرایط معین شروع به حرکت می کند. این دما شاخصی مهم برای تعیین کمترین دمای کاربردی از مشتقات نفتی می باشد. در زیر نقطه ریزش، روغن تمایل به غلیظ شدن دارد و جریان آزادانه متوقف می شود

نقطه اشتعال (Flash Point)

نقطه اشتعال کمترین دمایی است که بخار بالای نمونه روغن در هنگام عبور یک منبع جرقه از روی آن لحظه ای روشن یا فلش می شود. نقطه اشتعال (به طور معمول 225 درجه سانتیگراد برای روغن های معدنی) نشانه ای از خطرات ایمنی روانکار در رابطه با آتش سوزی و انفجار است.

خواص زیر روغن دنده برای عملکرد آنها مهم است:

  • ویسکوزیته مناسب
  • توانایی تحمل فشارهای شدید (EP)
  • پایداری حرارتی و اکسیداسیون
  • حفاظت در برابر خوردگی و زنگ زدگی
اشتراک گذاری